Totaal Balans

Balans in je leven - dat wil toch iedereen?

Veel gestelde vragen

Wat is HypnoBirthing®?

HypnoBirthing is een methode die je als ouders voorbereidt op een zachte geboorte. In de HypnoBirthing lessen leer je technieken van diepe ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Deze methode bevordert een kalme, rustige en natuurlijke zwangerschap, geboorte en binding met je kindje.

In welke periode van mijn zwangerschap kan ik het best de cursus volgen?

De beste periode is tussen de 20 en 25 weken zwangerschap. Je hebt dan de tijd om te oefenen en je de technieken eigen te maken. Zodra je ontspannen bent en zelfvertrouwen hebt in de geboorte, zal je ongeboren baby zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Ik ben al 35 weken (of langer) zwanger en zou toch heel graag met HypnoBirthing bevallen, wat zijn mijn opties?

Neem zsm contact met me op, je zou bijvoorbeeld een privécursus kunnen doen.

Kan ik een verkorte cursus volgen?

Over het algemeen is het aan te raden de volledige cursus te doen. Het is een goed in elkaar gezet programma wat je stap voor stap naar vertrouwen en ontspanning leidt. Uiteraard zijn er situaties denkbaar waarin het niet mogelijk voor jullie is een volledige cursus te volgen. Neem dan contact op, zodat we gezamenlijk een programma op maat kunnen maken.

Ik moet in het ziekenhuis bevallen, heeft de cursus dan wel zin?

Absoluut. Ook in de medische setting kun je nog steeds vanuit ontspanning en vertrouwen je geboorte ervaren. Je zult merken dat je beter in staat bent om kalm te blijven en in controle. Moeders, die om medische redenen een keizersnede nodig hebben, vertellen dat ze voor, tijdens en na de procedure helemaal ontspannen waren. Veel vrouwen melden dat ze weinig of geen medicatie na de geboorte nodig hadden en dat hun lichaam heel voorspoedig herstelde.

Moet mijn partner alle bijeenkomsten meekomen?

HypnoBirthing® is een cursus die ontwikkeld is om samen met je partner te volgen. Hij/zij leert dan om je optimaal te ondersteunen tijdens de bevalling en hoeft er niet 'hulpeloos' bij te zitten. Daarnaast gaan jullie veel informatie ontvangen en daaruit bewuste keuzes maken, ook dat is fijn om samen te doen. Veel stellen melden dat de cursus hen dichter bij elkaar brengt en bewust stil laat staan in deze bijzondere periode van hun leven. Indien je partner niet alle keren wil/kan deelnemen, raad ik aan in ieder geval de eerste les samen te komen. De meeste partners zijn daarna zo enthousiast, dat ze graag de rest van de lessen ook volgen.

Hypnose klinkt zo 'zweverig' en weet ik dan nog wel wat ik doe?

Ook in hypnose blijf je alle controle houden. De meeste mensen hebben een verkeerd beeld van hypnose (gevoed door tv programma's en hypnoseshows). Je kunt het vergelijken met verdiept zijn in een boek of film en al het andere buitensluiten. En belangrijk om te weten is dat iedereen het kan leren.

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?

Sinds 1 januari 2016 vergoeden een aantal verzekering de HypnoBirthing® als de docent aangesloten is bij de Landelijke Vereniging HypnoBirthing Nederland. Je kunt dit terugvinden in de verzekeringspolis en je kunt het navragen bij de zorgverzekering zelf. Op de site www.hypnobirthing-nederland.nl kun je alle geregistreerde docenten terugvinden.

Opbellen
E-mail